הודעה למעביד על הריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

29/10/2007 | 22:56 | מאת: לאה

שלום, אני נמצאת בשבוע ה - 10 להריון. בשבוע האחרון הודיע לי המעביד שאני מועמדת לקידום לתפקיד שבו אהיה אחראית על מספר עובדים. האם לאור המינוי עלי להודיע שאני בהריון? האם המעביד יכל לשלול ממני את הקידום (גם ללא פיטורים) לאחר שיגלה שאני בהריון? אשמח לתשובה מהירה

על פי חוק אינך חייבת להודיע למעבידך על היותך בהריון אלא בחודש החמישי להריונך. יחד עם זאת, שימי לב כי אם מעסיקך ישאל, לטעמי, מבחינת יחסי האמון ביניכם לא ראוי שתשקרי (אף כי לטעמי גם לא ראוי שהוא ישאל, זו פרטיותך)אם חלילה, מכן תפוטרי ניתן לטעון להפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה ו/או חוק עבודת נשים. בהצלחה בתפקיד החדש, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה