שאלה דחופה מסיון, אני צריכה לחזור ב-1/11/09 לעבודה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

29/10/2009 | 07:55 | מאת: סיון

1. הייתי אמורה לחזור אמצע אוקטובר ולא ידעתי שאני צריכה להודיע למעסיק שאני רוצה להאריך חופשת לידה ללא תשלום. האם זה אפשרי להאריך? 2. אתמול דיברתי עם המעסיק שלי בטלפון. אמרתי לו שאני רוצה לדבר איתו לפני שאני חוזרת לעבוד על שינוי בתנאים ובשכר ועוד כמה דברים שמציקים לי. הוא לא מוכן לדבר בטענה שלא אעשה לו תנאים. לדבריו-קודם כל תבואי לעבוד ואח"כ נדבר. אני יודעת שאם אתחיל לעבוד אני ימשיך לרדוף אחריו כמו כל ה-6 שנים שאני עובדת אצלו. האמת חיכיתי להזדמנות הזאת להתפטר כשאלד אם הוא לא ישנה לי את התנאים כי רק סבלתי. האם אני יכולה להודיע לו מעכשיו שאני מתפטרת? או שאני צריכה לחזור לעבוד בכדי להתפטר?אני ממש אובדת עצות כי ממש רע לי בעבודה וחיכיתי ליום הזה שאוכל להתפטר ולקבל את הפיצויים והכל אם לא נסתדר. כדרך אגב אפילו אין לי סידור להתינוקת שנולדה, זו גם אחת הסיבות. אודה לתשובתך בהקדם ולהנחייתך איך אעשה זאת?

שלום רב, מתי בדיוק ילדת? האם חלפו 9 חודשים מיום הלידה אם לא אז אין בעיה ואת יכולה להתפטר ולקבל את הפיצויים. אם אין לך מטפלת לילדה נצלי מספר ימי חופשה או שתודיעי שאת יכולה לחזור רק לאחר מציאת סידור לילדה. בברכה, רחל שחר, עו"S

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה