האם יש חובת דיווח למעביד על לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

28/10/2009 | 22:00 | מאת: דנה

האם אני מחוייבת לדווח למעביד על לידה גם אם היא נופלת במהלך חופשה? אם כן תוך כמה זמן צריך לדווח למעסיק? והאם אני זכאית לקבל דמי לידה בנוסף לחופשה בתשלום שמגיעה לי במהלך החופש הגדול גם אם הינני עובדת בבי"ס פרטי? האם התקנות המצויינות למטה חלות גם עליי? "עובדת הוראה הנמצאת בחופשת לידה על חשבון המוסד לביטוח לאומי בחופשת חג הסוכות, חג החנוכה וחג הפסח, להוציא ימי מועד ושבתות, זכאית לתשלום שכרה בעד תקופות החופשה הנ"ל, נוסף על תשלום דמי הלידה להם היא זכאית מהמוסד לביטוח לאומי (לב/4, לב/7). הוא הדין בעובדת הוראה הנמצאת בחופשת לידה ע"ח המוסד לביטוח לאומי בתקופת פגרת הקיץ (אסמכתא: חוזר מנכ"ל מיוחד י' (תשל"א) עמ' 12)."

שלום רב, בעקרון דמי הלידה מחליפים את התשלום בעבור חופשה ואולם בסקטורים מיוחדים הדבר אינו כך. באיזה חוזר מנכ"ל מדובר ולאיזו אוכלוסייה הוא מתייחס? בברכה, רחל שחר, עו"ד

02/11/2009 | 11:24 | מאת: דנה

שאלתי היא כזאת האם אני יכולה לקבל דמי לידה ומשכורת שאני מקבלת בזמן חופשה מביה"ס? בלא כל קשר להסכם שצרפתי.(אם אני יולדת בתחילת החופשה) או שאני יכולה לבקש אותם לחודשים מאוחרים יותר כי חופשת הלידה היא במשך 6 חודשים.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה