חישוב גמלה לשמירת הריון לאחר הורדת שכר בגין חופש

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

23/10/2009 | 15:35 | מאת: גלי

אני בשמירת הריון יותר מחודש ויש לי את הזכות לקבל שכר מביטוח לאומי. יש לי גם הרבה מאוד ימי מחלה. ביולי (בעודי בהריון ולאחר שהודעתי על כך בעבודה), נסעתי לחופשה של כחודש, כמובן שהודעתי על כך וקיבלתי אישור, ולאחר שחזרתי המעביד הודיע לי כי יוריד לי שכר בגין החופשה שלקחתי כי לא היו לי מספיק ימי חופשה. זו היתה חריגה משונה ומפתיעה ממנהגו בשש השנים האחרונות שאני עובדת בעבודה זו, והוא לא הודיע על כך הודעה מוקדמת, גיליתי זאת רק אחרי שחזרתי ועיינתי בתלוש המשכורת שחיכה לי, שם היה כתוב "חוסר שעות". מנהגו של המעביד בכל השנים היה שאם אין לעובד מספיק ימי חופשה, הוא יוכל להשלימם בחודשים הבאים או על ידי השלמת שעות או ימים, או ע"י צבירת ימי חופשה בחודשים הבאים. אציין שהורדת ימי החופש הורידה משמעותית את השכר שלי בשני החודשים שאחרי החופשה. האם מעשה זה נחשב בגין הרעה בתנאים בהריון? מה אני יכולה לעשות בנידון? שנית, כעת, לצורך חישוב הגמלה לשמירת הריון מביטוח לאומי, האם הגמלה תחושב על פי החודשים בהם קיבלתי שכר נמוך משמעותית בשל הורת השכר בגין ימי החופשה? או שהגמלה תחושב לפי השכר הרגיל שלי? האם אני יכולה להשתמש בימי המחלה שלי במקום להגיש תביעה לביטוח לאומי על מנת לשמור על גובה המשכורת? ולאחר מכן, כיצד יחושבו דמי הלידה? האם ייתכן שאפסיד משכרי כשלוש פעמים על אותם ימים שהמעביד הוריד לי בגין אותו החופש, וזאת לאחר שעשה זאת על דעת עצמו מבלי הודעה מוקדמת בעודי בהריון, ובחריגה ממנהגו בשש השנים שאני עובדת בעבודה זו? תודה על שירותכם

שלום רב, בברכה, אכן התנהגות לא נאה אך לצערי חוקית. הפני את תשומת לב המוסד לביטוח לאומי למקריות שבדבר על מנת שלא יחשבו לפי החודש הנמוך. רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה