פיטורי עובדת בהריון עקב סגירת מחלקה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

21/10/2009 | 16:14 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בתחילת חודש רביעי להריוני. עובדת כבר שנה וחודשיים במקום עבודתי. לאחרונה נודע לי שישנה אפשרות שהמחלקה בה אני עובדת תיסגר בקרוב וכל העובדים יפוטרו. האם הם יכולים לפטר גם אותי? שמעתי שהמעסיק צריך לקבל אישור ממשרד התמ"ת על מנת לפטר אותי. האם הוא גם צריך להוכיח למשרד התמ"ת שאין לו מקום עבודה אחר בשבילי במחלקה אחרת? תודה מראש

שלום רב, יכולים לפטר אותך רק עם קבלת אישור מהתמ"ת. בעניין השאלה השנייה, לא, הוא צריך להוכיח שלא פוטרת בשל הריונך. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה