עבודה בחופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

20/10/2009 | 14:35 | מאת: פז

האם בחופשת לידה אני יכולה לעבוד במשרה חלקית מאוד? האם זה לא ישלול ממני את הדמי לידה? אני מדריכת אירובי ושוקלת לאט לחזור להדריך במהלך החופשה. עוד שאלה. אם התפטרתי לאחר חופשת לידה לצורך טיפול בילד ואני עובדת במשרה חלקית תקופה של 3 חודשים, האם זה יכול להיחשב כתקופת הכשרה לאבטלה?

שלום רב, החוק אוסר העסקת יולדת במהלך חופשת הלידה שלה. לגבי השאלה השנייה: לא. עלייך להיות מובטלת לגמרי ולא רק חלקית. צר לי שאינני אשת בשורות. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה