ימי חופשה ומחלהבהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

17/10/2009 | 20:07 | מאת: מיקי

שלום רב, אני בהריון בחודש תשיעי וקיבלתי מרופא הנשים 20 ימי מחלה, יש לי עשרה ימי חופש ועשרה ימי מחלה שנצברו לי במהלך חמש שנות עבודתי(עלפי בסיס של 18 ימים בשנה כלומר בטוטאל 90ימים שמתוכם ניצלתי 80 ימים). הרופאה שלי ממליצה שאעבוד רק שש שעות ביום. האם אני יכולה להשתמש בימי המחלה והחופש הללו כדיי לקבל תשלום מלא על שעות העבודה שאחסיר?? במידהולא, האם אני יכולה לקבל מהרופאה שלי 10ימימחלה ושאותם אקבל בהתבסס עלימי המחלה שצבורים לי? האם המעבידה רשאית לאלאשרלקחתאת ימי החופש או את ימי המחלה הצבורים?? אודה מאוד לתשובתכם הדחופה. מיקי

שלום רב, על פניו, על פי המלצת הרופא מומלץ שתצאי לשמירת הריון חלקית. עלייך להגיש את התביעה המתאימה למוסד לביטוח לאומי בצירוף המלצת רופא. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה