פיצויים על תקופת חל"ת אחרי חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

13/10/2009 | 08:54 | מאת: אילנה

אני מסיימת בקרוב את חופשת הלידה ומתכננת שלא לחזור לעבודה, אלא לבקש חודשיים חל"ת, ובסופם להתפטר (לא לחזור לעבודה). אם אתפטר בסוף החל"ת, האם 14 יום מתוך החל"ת יחשבו לי לצורך וותק פיצויים (לפיו מחשבים את סכום הפיצויים) ?

שלום רב, סכום הפיצויים מחושב לפי משכורת אחרונה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

19/10/2009 | 12:32 | מאת: אילנה

המעביד טוען שאם החל"ת היה בהסכמה, אז 14 ימים מתוך החל"ת היו נוספים לתקופת העבודה שלי. הוא טוען שלפי חוק עבודת נשים, חל"ת אחרי חופשת לידה לא נותן זכויות ולכן בניגוד לחל"ת רגיל, לא יוסיפו 14 ימים מהחל"ת לחישוב התקופה. התקופה חשובה כי חישוב הפיצויים הוא שכר אחרון כפול תקופת עבודה בשנים.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה