התפטרות לצורך טיפול בילד - כמה זמן?

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

12/10/2009 | 17:43 | מאת: עובדת

שלום, הבנתי כי אשה יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד עד 9 חודשים לאחר הלידה. מה זמן המינימום שעליה להיות מובטלת (או בהיקף מופחת) לפני שיכולה לחזור לעבודה בהיקף מלא ועדיין שייחשב כהתפטרות לצורך טיפול בילד עם זכאות לפיצויים וכל הכרוך? הרי ברור שהטיפול בילד זה זמני והאשה יכולה בעתיד לחזור לעבור במשרה מלאה - השאלה מהו זמן המינימום הנדרש כדי שהתקופה תיחשב כהתפטרות לצורך טיפול בילד. תודה

שלום רב, אין בפסיקה זמן מדוייק. על פי שיקול דעת. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה