שאלה דחופה ביותר

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

10/10/2009 | 22:13 | מאת: שרה

שלום רב! אני עבדת יומית בבית חולים מזה 4 שנים. ילדתי לפני כשנה ואני בחופשת לידה עד ה 26.10.09. לצערי באיחור מה החלטתי שאינני רוצה להמשיך בעבודה ואני מעוניינת להתפטר. זאת משום שהמעסיק מכריח אותי לעבוד לילות ואני בשנתיים האחרונות עבדתי רק בערבים. כלומר עד 23:00 בלילה.ואני כמובן מטופלת בתינוקות הזקוקים לי. שאלתי היא האם יש איזו שהיא דרך לקבל פיצויים בגין התפטרות במצב זה, והאם עדיף להמשיך בעבודה ורק אז להתפטר בכדי שייחשב הוותק או מכל סיבה אחרת. שמעתי שקיימים חוקים חדשים המכריחים מעסיקים במקרים מסויימים לשלם גם למתפטרים. האם נכון? בכל אופן חשוב הזכיר שיש לי עבודה נוספת בה אני עובדת בשעות היום.

שלום רב, חלף המועד בו יכולת להתפטר וזכות בפיצויי פיטורין. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה