זכאות לדמי לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

07/10/2009 | 19:40 | מאת: דיאנה

שלום אני ילדתי ליפני שנה וארבעה חודשים.התפטרתי אחרי חופשת לידה עם ותק של 4.5 שנים, קיבלתי כל מה שמגיע. במהלך שנה עברתי שני ניתוחים וכמעט כל השנה הייתי בשיקום. כרגע אני שוב בריון 8 שבועות. שאלה: האם מגיע לי שוב דמי לידה? אני נאלצת למצוא עבודה במשרת אם אך לא מצליחה. מה אלי לעשות? תודה מראש.

שלום רב, על פי הנתונים שתיארת הרי שלא עבדת ולא הופרשו בעבורך דמי ביטוח לאומי על כן על פניו אינך זכאית. יחד עם זאת הייתי ממליצה לך לפנות למוסד לביטוח לאומי לבדיקת זכאותך הספציפית. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה