שינויים בהיקף משרה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

07/10/2009 | 00:45 | מאת: שלומית

אני בהריון בסוף, ואני מורה בביה"ס , החל מחודש נובמבר 08 -. המשכורת שלי מורכבת משעות תקן ושעות נוספות ( נקרא שעות מילוי מקום) . במהלך השנה מספר פעמים שונה היקף המשרה שלי מ50% תקן ועד 100% , חוץ מהרבה שעות מילוי מקום . לקראת שנה זו סיכמו איתי על היקף משרה של 17 ש' תקן, אך מאחר שלא אושרו השעות לא ניתן לעמוד בהתחייבות , לכן משאירים לי את היקף המשרה על 12 ש' שבועיות ( 50% משרה ) . כמו כן בחודשי החופש וכן בחודשים הקרובים עד הלידה-עבדתי הרבה פחות שעות מילוי מקום מהשעות שניתנו לי שנה שעברה ,כך שהשכר שלי החודשי קטן משמעותית - וכידוע , החישוב לדמי לידה הוא לפי שלושה חודשים אחרונים . א) על איזה היקף משרה הם מחויבים לשמור לפי החוק ? ב) איך ניתן לבקש את דמי הלידה , כך שלא אפסיד מהמשכורות הנמוכות במיוחד של שלושת החודשים האחרונים ? ג) האם יש תוקף לסיכום בע"פי על מספר שעות צפוי הכל תוך כדי הריון ?

שלום רב, אסור להם לפגוע בשום צורה בהיקף משרתך. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה