פיטורין בהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

29/10/2007 | 17:59 | מאת: קרין

שלום רב! אני עובדת בחברה פרטית מזה 5 שנים, אנחנו בסך הכל 5 עובדים בחברה, החברה מתקיימת ע"י כספי משקיעים, ונמצאת במינוס על חשבון האשראי(במשך כל השנים האלה תמיד היתה בעית תזרים מזומנים של המשקיעים)השאלות שלי הם: 1. במידה והבוס שלי יחליט לפטר אותי כאשר הוא ישמע על ההריון, ויבוא בטענה שאין תקציב, ויפנה למשרד התמ"ת כדי לקבל אישור לפיטורין, יש מצב שיאשרו לו את הפיטורין? 2. במידה וחס וחלילה יאשרו לו, אני יכולה לחתום בלישכת התעסוקה ? ואם כן , כמה זמן? 3.מה קורה לגבי חופשת הלידה במקרה כזה? יש מי שישלם לי על חופשת הלידה? בתודה מראש קרין

שלום קרין, אענה על שאלותייך על פי סדרן: 1. להבנתי, ההסתברות המצב כזה היא יחסית נמוכה לקבל היתר. 2. גם אם יאשרו לו תוכלי לערער על כך לבית הדין לעבודה. כן, תוכלי לקבל אבטלה כי צברת את הותק הנדרש. 3. נקווה שכל זאת לא יקרה אבל בכל זאת תקליטי את ההודעה שלך שאת בהריון ואת תגובתו ונקווה שאף אחת מהאפשרויות שציינת לעיל לא תתממשנה ואם כן, אני פה ואשמח לסייע. בברכה, עו"ד שחר

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה