שינוי שעות עבודה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

01/10/2009 | 18:08 | מאת: יעקב

היי אישתי עובדת מזה שנים במקום עבודה שאיפשר לה לעבוד בין השעות 7:00 ל 16:00, ואלו אף היו תנאי העסקתה כשהתקבלה לעבודה (התנאי הנ"ל סוכם עם המנהלים בע"פ ובוצע בפועל במשך שנים) לאחרונה הגיע לתפקיד מנהלת חדשה הדורשת כי אישתי תעבוד בין השעות 9:00 ל 18:00 ובמידה ואישתי לא יכולה לעמוד בשעות עבודה אלו - עליה להגיש את התפטרותה. אישתי הציעה פשרה בדבר ירידה באחוזי המשרה בתמורה ליציאה מהעבודה בשעה 16:00 אך נענתה בשלילה. אשמח לקבל ייעוץ בנושא - האם הדרישה החדשה לגיטימית ? האם בית דין לעבודה יכיר בהתפטרות כאילו היתה פיטורין ? אשמח לכל ייעוץ אחר כיצד יש לנהוג במצב זה. תודה מראש ! יעקב

שלום רב, הדרישה החדשה אינה לגיטימית. על מנת שבית הדין יכיר בהתפטרות כפיטורין יש לפעול כפי שהתוותה הפסיקה. יש לפנות לעורך דין העוסק בתחום דיני עבודה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה