דמי אבטלה + התפטרות במהלך ה- 9 חודשים לאחר הלידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

14/09/2009 | 15:07 | מאת: lil

שלום, פוטרתי מעבודתי לאחר חזרה מחופשת לידה (כחוק) רק שבאותו זמן שפיטרו אותי כבר הייתי שוב בחודש השלישי להיריון. - האם חוקי לפטר אותי? (רצו לפטר אותי כבר בתחילת ההריון הקודם) - האם אהיה זכאית לדמי אבטלה עד סוף ההיריון? אני רוצה להישאר בבית עם התינוק ולנצל את האבטלה אך בחודש שישי סביר להניח שאף אחד כבר לא יקבל אותי לעבודה... - שאלה נוספת של חברה שלי- התפטרה לאחר חזרתה מחופשת הלידה כדי להיות בבית עם התינוק, לפי הידוע לנו- ישנה זכאות לקבלת דמי פיצויים במקרה הזה אך מעסיקה דורש לראות את החוק הרלבנטי, האם תוכלי להפנות אותנו?

שלום רב, אסור לפטר אותך. לחברתך מסרי שהחוק הוא חוק עבודת נשים. שנה טובה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה