חזרה לעבודה לתקופה קצרה לאחר חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

13/09/2009 | 09:31 | מאת: עפרה

שלום, אני עובדת במקום עבודה חדש פחות משנה ואני משלבת עבודה ולימודים מטעם מקום העבודה. אני מעוניינת לחזור לעבודה לאחר חופשת לידה לתקופה של חודשיים - שלושה ולאחר מכן לצאת לחל"ת לתקופה של 3 חודשים לצורך הכנה למבחנים מכוון שאני חושדת שיהיה לא פשוט לשלב טיפול בילד, לימודים ועבודה ביחד. 1) האם ניתן לצאת לחל"ת לאחר שחוזרים לעובדה לתקופה קצרה לאחר חופשת לידה? 2) האם ניתן להתפתר לאחר שחוזרים לעבודה לתקופה קצרה לאחר חופשת לידה ולקבל פיצויים? (ההתפתרות מכל סיבה שהיא מחייבת החזר של מדי לימוד) תודה, עפרה

שלום רב, חזרה לעבודה למשך התקופה האמורה משמעה ויתור על זכותך לחל"ת לאחר לידה. ניתן להתפטר ולקבל פיצויים רק משך תשעה חודשים מלידת התינוק. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה