טיפול לאחר חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

10/09/2009 | 17:35 | מאת: לירון

שלום רב! ב12.4.09 יצאתי לחופשת לידה עד ה-16.7.09 , תחילת עבודתי בחברה ב-15.8.08 במשך החופשת לידה ביקשתי להאריך את חופשת הלידה בחודש מכיוון שלא היה לי סידור לילדה, המעסיק שלי אישר זאת, במהלך חודש זה הוא זימן אותי וביקש שאחליף מישהי במח' הזמנות כשאחזור וכך אוכל לעבוד עד 15:00 , אני סירבתי בטענה שלמדתי הנהלת חשבונות שאני רוצה לחזור לתפקידי בהנהלת חשבונות,לאחר בירור שלו הוא חזר אליי ואמר שאני יכולה לחזור לתפקידי אבל עד השעה 16:00 (שעת הנקה-עבדתי בעבר עד 5) , ואני הגבתי בשלילה מכיוון שהמעון של ביתי עד שעה זו, מהרגשתי שהוא מנסה לדחוק בי להתפטר. לכן בלית ברירה התפטרתי לטיפול בביתי , עכשיו רציתי לדעת האם המהלכים שלו תקניים? האם מגיע לי פיצויי פיטורים לאחר 11 חודשים +חודש חל"ת שזה יוצא כשנה עבודה ??? הוא לטענתו זה גבולי ולכן הוא מסכים לשלם לי רק כ3000 ש"ח למרות שמשכורתי היתה 5500 ברוטו ובנוסף הוא רוצה להחתים אותי על טופס שזה רק מה שהוא נותן לי שלא אוכל לדרוש ממנו בעיד כלום? מה עליי לעשות?בנוסף חשוב לי לציין שביום התפטרותי הוסכם שי המעסיק יתן לי מכתב סיום העבודה. במכתב סיום העבודה תקופת העסקתי היא שנה כולל החודש ללא תשלום. 15.08.08-23.08.09 .... אני מאוד צריכה את עזרתך , בברכה, לירון

שלום רב, זה בדיוק מסוג המקרים בהם מומלץ בחום לפנות לייעוץ משפטי פרטני. כך אני ממליצה לך. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה