שעות נוספות בהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

09/09/2009 | 10:38 | מאת: שיר

אני בהריון בחודש שלישי ועובדת על בסיס שכר גלובאלי. שלוש פעמים בשבוע מ8-16 ופעמיים מ-8-17:30. היקף משרה מלא- 43 ש"ש. לעיתים אני צריכה להישאר יותר מאוחר משעות אלו. שאלתי היא האם מחודש חמישי אאלץ לבצע היקף גדול יותר מההיקף שציינתי? האם שעות נוספות מחושבות לפי יום או לפי שבוע? האם אוכל להעמיד בפני מעבידי תנאי שאיני יכולה לעבוד יותר מהשעות הנקובות? כמה שעות ביום זה משרה מלאה? אודה על תשובתך.

שלום רב, שעה נוספת היא כל שעת עבודה לאחר 8 שעות. לעובדים פחות משישה ימים בשבוע חישוב השעות הנוספות לאחר 8.6 שעות. החישוב לפי מספר השעות באותו יום, ולא על פי חישוב חודשי. תשלום שעתיים ראשונות - תוספת 25%. מעל השעתיים הראשונות - תוספת 50%. שבת שלום ובהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה