דמי מחלה לאחר חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

05/09/2009 | 12:46 | מאת: סיסי

שלום רב, אני לאחר חופשת לידה והייתי אמורה לחזור למקום עבודתי לפני כשבוע. היינו כולנו חולים בבית וגם הרכב שלי הושבת עקב תאונה ואין לי רכב חלופי ולתפקד בתחבורה ציבורית למקום העבודה זו בעיה קשה בגלל שאני גרה במקום די מרוחק ממרכז העיר ואוטובוס עירוני מגיע פעם בארבעים דקות ומשם לתחנה המרכזית ומהתחנה המרכזית למקום הרצוי.מלבד זאת יש לי עוד 2 ילדים לפזר בבוקר לגן ולביה"ס שלא נמצאים קרוב אחד לשני ובגלל שאני עובדת מחוץ לעיר ונסיעה לשם אחרי כל הפיזורים מצריכה להגיע באיחור נוראי וכך גם החזרה הבייתה. על כל אלה הודעתי לבוס שלי שאני מאריכה את החופשה בשבועיים בתקוה למצוא רכב חלופי בזמן זה(הוא לא שאל מהי הסיבה להארכה,אלא רק הסכים)ועדין לא מצאתי. בנתיים הוצאתי דמי מחלה עבור השבוע הראשון בו בני התינוק היה חולה, עתה בני האמצעי חולה ומאתמול הוא עם חום גבוה , השאלה שלי היא האם חופשת מחלה של הילד "תופשת" לאחר הלידה של 2 ילדיי למרות שהודעתי על הארכה ומה זה אומר על ימי המחלה שלי בכלל והאם מגיע לי כסף עבור ימים אלו ?בנוסף,האם יש איזה שהוא חוק לגבי הגעה למקום העבודה בזמן שאין לי איך,כמו במקרה שלי הנ"ל? תודה .

שלום רב, אם את בחופשה ללא תשלום אינך זכאית לתשלום ימי מחלה. שכולם יהיו בריאים. בברכה, רחל שחר, עו"ד

09/09/2009 | 09:30 | מאת: סיסי

ראשית, תודה לתגובתך. לא ממש הבנתי,יש לי חופשת מחלה של ילדיי מיום בו הייתי אמורה לחזור למקום העבודה,האם מצב זה נקרא חופשה ללא תשלום ? תודה ,שוב.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה