כניסה להריון במהלך חופשת לידה לאחר מכתב סיום עבודה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

01/09/2009 | 09:11 | מאת: שאלתיאל

שלום רב! אישתי עובדת במשרד ממשלתי כממלאת מקום והיתה צריכה לעזוב בחודש אוגוסט לאחר שלושה חודשים של חופשת לידה. אישתי הייתה זכאית לעוד 60 ימי העסקה נוספים במשרד(לפי התקש"יר)מאחר ולא היה בנמצא תפקיד המתאים לה, סוכם עם המשרד שתשב בבית ותקבל משכורת. בתוך 60 יום אלו נכנסה שוב להריון . (ראוי לציין שהחוזה נגמר באוגוסט ולאור המצב הוארך עד סוף 60 הימים) מה אומר החוק האם מותר לפטרה ? מבחינת המשרד בסיום ה60 יום (שנשארו להם רק עוד 30 ימים)אישתי כבר לא עובדת המשרד. האם אפשר להודיע שהיא בהריון וכך לא יוכלו לפטרה? אשמח לתשובה מפורטת

שלום רב, מקרה סבוך, על פניו היא נהנית מהגנת החוק אולם יש לגשת בהקדם לייעוץ משפטי ספציפי. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה