פיטורין של עובדת שכירה עם חוזה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

31/08/2009 | 10:01 | מאת: רעות

בוקר טוב, אני עובדת שכירה (לפי שעות) במקום מסויים כבר 3 שנים - אני מדריכת ספורט שעובדת בהתאם לחופשות הילדים (לא עובדת בחודשי הקיץ בכלל יולי ואוגוסט) אך רק החל מה- 1.1.09 החתימו אותי על חוזה העסקה הקצוב בזמן עד 30.6.09 במהלך תקופה זו נכנסתי להריון ובסוף חודש מאי הודעתי למעסיקי על ההריון. אני כעת בחודש שישי - ובדיונים לקראת המשך העבודה מעסיקי רוצים לקצץ לי בהיקף שעות העבודה (למעלה מ- 40%) ולהפחית את השכר השעתי שלי (למעלה מ- 17%). האם הוא יכול שלא לתת לי להמשיך בעבודתי שכן החוזה הסתיים? האם מותר למעסיק לשנות לי כעת את תנאי העבודה השכר שלי ולהתנות את המשך עבודתי רק במידה ותנאי העבודה ישתנו? אודה לך אם תוכלי להשיב לי כמה שיותר מהר אני אמורה להתחיל לעבוד מחר (1.9.09). תודה רבה ואת עושה עבודת קודש.

שלום רב, אם את עובדת בחוזה קצוב למשך פחות משנה זה בעייתי מאוד. עלייך לפנות לייעוץ משפטי ספציפי. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה