פיטורין בהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

30/08/2009 | 12:55 | מאת: אילנית

שלום רב שאלתי היא כזו. עבדתי בחברה פרטית 8 שנים. היום אני בשבוע ה 17 להריוני. החברה נמכרה בתחילת החודש וכל העובדים פוטרו מהיום להיום. גם אני פוטרתי.ורק לאחר שפוטרתי, בעל הבית של החברה פנה למשרד העבודה והרווחה. שאלה1- האם אני זכאית לקבל שכר עד הלידה? שאלה2- ידוע לי כי מגיע לאשה בהריון לקבל 5 ימי הריון מהמעביד. האם זה תקף אם לא נעדרתי מהעבודה למשך 5 ימים.

שלום רב, את נחשבת כעובדת לכל דבר ועניין עד לקבלת היתר מהתמ"ת לפטרך. אם יקבל היתר לא תקבלי שכר מנקודת ההיתר+30 ימי הודעה מוקדמת ואילך. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה