התפטרות תוך 9 חודשים מהלידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

30/08/2009 | 09:26 | מאת: אורלי

האם בתקופת ה-9 חודשים נכללת גם תקופת ההודעה המוקדמת? כלומר, במידה וארצה להתפטר - האם עליי להודיע למעסיק אחרי 8 חודשים? ומה קורה אם אני מודיעה על התפטרותי בדיוק ביום בו מלאו 9 חודשים? זה תופס? הוא יכול לקזז לי הודעה מוקדמת בשל כך? תודה!

שלום רב, ככלל, כדי להיות זכאית לפיצויי פיטורים בגין התפטרות לאחר לידה, ההתפטרות צריכה להיות לצורך טיפול בילד - ועלייך לסיים את עבודתך (דהיינו, על ההתפטרות להיכנס לתוקף) עד תשעה חודשים מיום הלידה. יש להודיע למעסיק בכתב שאת מתפטרת לצורך טיפול בילד, ולכלול בהודעת הפיטורים גם 30 ימי הודעה מוקדמת. לפיכך, יש להודיע על התפטרות עד שילדך בן 8 חודשים, שאם לא כן מעסיקך יוכל לקזז מפיצויי הפיטורים המגיעים לך את ימי ההודעה המוקדמת המגיעים לו). בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

31/08/2009 | 08:52 | מאת: אורלי

כלומר, אם ילדתי ב-30.12.08 עליי להודיע עד 29.09.09, או שגם ב-30.09 זה עדיין קביל? פוחדת להגיע למצב שאפסיד את פיצויי הפיטורים שלי... תודה רבה מראש על תשובתך!

31/08/2009 | 15:50 | מאת: שירי

סליחה על ההתפרצות, אבל יש לי שאלה באותו נושא. במקרה שלי לאחר חופשת הלידה יצאתי לחופשה ללא תשלום באורך של חצי שנה כך שבסופה התינוק יהיה בן 9 חודשים האם גם אני אהיה זכאית לפיצויים במידה ואודיע על התפטרותי תוך 8 חודשים מהלידה (בזמן שאני בחל"ת) כשהסיבה היא הצורך לטפל בילד? תודה מראש, שירי

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה