שאלה שלא טופלה עקב החופשה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

23/08/2009 | 10:53 | מאת: מאירה

עבדתי בקופת חולים דרך חברת כוח אדם עד הלידה באוגוסט שעבר (2008). לאחר חופשת הלידה המשכתי לעבוד באותה קופה כעובדת הקופה. במשכורת מרץ 2009 קיבלתי דמי ביגוד והבראה עבור 04.08-03.09. האם אני זכאית לתוספת דמי לידה מהביטוח לאומי? אם כן, כיצד אני מגישה את התביעה?

שלום רב, מה זאת אומרת תוספת דמי לידה? בעבור מה? בברכה, רחל שחר, עו"ד

26/08/2009 | 19:51 | מאת: מאירה

על סמך תלושי השכר שהצגתי לביטוח הלאומי לאחר הלידה קיבלתי דמי לידה - משכורת עבור 14 שבועות של חופשת הלידה לה הייתי זכאית. כיוון שקיבלתי עתה תוספת עבור אותן משכורות שהצגתי להם בזמנו, חשבתי שאולי אני זכאית לתוספת גם של הכסף ששולם לי אז, שהסתמך על משכורות לא מלאות (ללא התוספת)

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה