פיצויי פיטורין ודמי לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

21/08/2009 | 10:48 | מאת: אפרת

שלום רב. אני בחודש השני להריוני השני, עובדת במקום עבודתי במשרה מלאה מאוגוסט 07. לפני כשנה נולדה ביתי הראשונה אולם המשכתי בעבודתי כרגיל. תנאי העסקתי כוללים רכב ושכר של 6500+ הפרשות לביטוח מנהלים. יש לציין כי עבודתי מתפרסת על פני הארץ ומצריכה נסיעות רבות. במקביל לכניסתי להריון ביקשתי לרדת ל60% משרה בשל לימודים אקדמאיים.יש לציין כי תהיה לי בוודאות פגיעה בשכר וייתכן גם לקיחת הרכב. שאלותיי הן: כיצד יחושבו לי דמי הלידה? במידה ואבקש להתפטר לאחר הלידה- האם אני זכאית לפיצויים? האם אוכל להתפטר כבר במהלך חופשת הלידה או רק לאחריה? כיצד יחושבו הפיצויים לאור העובדה שעבדתי שנתיים במשרה מלאה ו-8 חודשים בחצי משרה? לגבי אבטלה- תוך כמה זמן אהיה זכאית לקבלת דמי אבטלה ולמשך כמה זמן? כיצד יחושבו דמי האבטלה לאור הנתונים לעיל? תודה רבה רבה רבה על המענה!

שלום רב, 1. לפי 3 משכורות אחרונות. 2. כן, ובלבד שתתפטרי תוך 9 חודשים ממועד הלידה. 3.כבר במהלך חופשת הלידה. 4. הפיצויים יחושבו על פי שנתיים בנפרד ושמונה חודשים בנפרד. 4.תהיי זכאית תוך 90 ימי אכשרה מפיטורייך. באשר לחישוב משך הזכאות לאבטלה וגובה האבטלה עלייך לפנות ללשכת התעסוקה. שבת שלום, רחל שחר

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה