האם זה חוקי מבחינתי לא להודיע בחודש חמישי ?

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

19/08/2009 | 17:04 | מאת: גילי שרון

אני בהריון בחודש חמישי עובדת בעבודתי שנתיים . בימים אלו אני יושבת עם מעסיקי לדיון שכר מחודש להעלאת משכורת . במידה והמעסיק ידע שאני בהריון העלאת המשכורת תידחה לאחר החופשת לידה . ולכן אני לא מודיע בנתיים . האם אני יכולה לא להודיע על ההריון עד לחתימת חוזה שכר מחודש ? ועד מתי ? אם אני לא מודיעה למעסיק מה ההשלכות בהתאם לחוק? תודה רבה !!!

שלום רב, ע"פ חוק עבודת נשים עלייך להודיע עד לחודש החמישי להריונך. על כן אם אינך מודיעה זה לא חוקי. מה ההשלכות לכך? אין מקרה כזה בפסיקה ועל כן איני יכולה לומר מה תהיינה, אם בכלל, ההשלכות. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה