התפטרות לאחר לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

25/10/2007 | 09:32 | מאת: שרון

שלום, אני עובדת במקום עבודה 4 שנים בחצי מישרה , הגשתי מכתב פיטורין כחודש לפני סיום חופשת הלידה. שאלתי מתי אמורה המעבידה לשלם לי פיצויים מיד בתום חופשת הלידה ? היא טענה שתשלם לי טיפין טיפין מותר לה ע"פי חוק ? היא אמורה לשלם את כל הפיצויים בפעם אחת?במידה ויהיה לי בעיות למי עליי לפנות? בתודה מראש שרון

שלום שרון, המעסיקה שלך צריכה לשלם לך את מלוא הפיצויים בפעם אחת. הלנת פיצויים נחשבת לאי תשלום הפיצויים 15 יום לאחר ניתוק יחסי העבודה. אם מעסיקתך אינה עושה זאת עלייך לפנות אליה במכתב התראה. אם גם זה לא יעזור חזרי לפורום ונראה כיצד נתקדם. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

04/11/2007 | 12:46 | מאת: מלי

במקום עבודתי עבדתי כשנתיים וחצי. בחודש שמיני להריוני יצאתי לשמירת הריון לאחר הלידה שאל אותי הבוס האם אני חוזרת ,אמרתי שכן .. אציין כי הייתי עובדת כל יום שבע שעות וימי שישי ולפעמים גם מוצאי שבת. מה שכרגע אינני יכולה לעשות בתוקף היותי אמא. כרגע הוא רוצה שעדיין אחזור למשמרות כולל שישי ומוצ"ש האם זו עילה מספקת להיתפטרות ? האם על כך מגיע לי פיצויים ? האם אני זכאית להחתים בלישכה על כך? תודה מראש..!

18/11/2007 | 18:51 | מאת: לימור

1. אני עובדת במקום העבודה כ-8 שנים דיברתי עם מנכ"לית החברה כחודש לפני תום חופשת הלידה והיא אמרה לי שאין צורך במכתב ושאני אמסור לה אותו בתום תקופת חופשת הלידה שמסתיימת ב 30.11.07 האם הפיצויים ישולמו לי בזמן ומתי הם צריכים להיות משולמים והאם אני יכולה להתחיל לחפש עבודה חדשה מיד או שאני צריכה לחכות. לתשובתכם המהירה אודה . 2. הייתי מעוניית לדעת מה צריך לכתוב במכתב ההתפטרות?

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה