התפטרות לצורך בטיפול בילד

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

17/08/2009 | 12:56 | מאת: שירה

היי, אני עובדת במשרד כבר כמה שנים. ב15/11/08 ילדתי את בני וב10/8/09 הגשתי למעביד שלי הודעת התפטרות בטענה כי התפטרתי לצורך טיפול בילד+הודעה מוקדמת. המעביד אמר לי כי אני לא זכאית לקבל דמי פיטורים בכלל בגלל שב9 חודשים שאפשר להגיש התפטרות לצורך טיפול בילד], כלול גם הימים של ההודעה המוקדמת, כאילו הייתי צריכה 8 חודשים+30 יום ורק אז הייתי זכאית לפיצוי פיטורין. האם הוא צודק? האם בגלל שנתתי הודעה לקראת סוף 9 חודשים (שלא כוללת הודעה מוקדמת, כאילו 9 חודשים+30) נשללת ממני הזכאות לפיצויי פיטורים בכלל? האם אני יכולה להתפטר תוך 9 חודשים (שלא כוללים את ההודעה המוקדמת כפי שעשיתי), לקבל את פיצויי הפיטורין אבל לקבל "קנס" בגלל שלא נתתי הודעה מוקדמת? המון תודה

שלום רב, לצערי הרב מאוד המעסיק שלך צודק. הזכות להתפטר היא תך תשעה חודשים ממועד הלידה. אני תמיד מצטערת כשהפרשנות היא "לרעת" היולדת. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה