ניסיון חוזר לשאול לאחר שלא קיבלתי מענה מלא לשאלותי

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

17/08/2009 | 11:16 | מאת: דורית

שלום רב, אני בשבוע 23 להריון. 1) כשהייתי בתחילת ההריון, התקבלתי לעבודה מסוימת ולא סיפרתי בראיון שאני בהריון. לאחר שלושה שבועות, הבוסית פיטרה אותי מכיוון שלטענתה, הם גילו שיש להם "עודף כוח אדם". ברור לי שלא פוטרתי בגלל סיבה שקשורה להריון. לא פעלתי מיד כשהדבר קרה כי פשוט קיוויתי למצוא עבודה אחרת, אבל בכל זאת מעניין אותי לדעת מה החוק אומר על המקרה שלי? האם בדיעבד אני יכולה לבוא אליהם בדרישה שיחזירו אותי לעבודה, למרות הזמן שעבר? 2) כרגע אני מחפשת עבודה אחרת. כבר רואים שאני בהריון אבל הבטן שלי עדיין קטנה ויש לי אפשרות להסתיר אותה. האם עלי להודיע על הריוני כבר בזמן הראיון או שאני רשאית לעשות זאת רק לאחר חתימת החוזה? בתודה רבה מראש! דורית

פרטי במדויק מה שלא נענה ואשמח לענות לך.

17/08/2009 | 16:50 | מאת: דורית

אלו השאלות ששאלתי בהתחלה: אני בשבוע 23 להריון. 1) כשהייתי בתחילת ההריון, התקבלתי לעבודה מסוימת ולא סיפרתי בראיון שאני בהריון. לאחר שלושה שבועות, הבוסית פיטרה אותי מכיוון שלטענתה, הם גילו שיש להם "עודף כוח אדם". ברור לי שלא פוטרתי בגלל סיבה שקשורה להריון. האם יש לי זכות לדרוש מהם להמשיך להעסיק אותי, על סמך הטענה שאסור לפטר אשה בהריון? 2) כרגע אני מחפשת עבודה אחרת. כבר רואים שאני בהריון אבל הבטן שלי עדיין קטנה ויש לי אפשרות להסתיר אותה. האם עלי לספר בראיון שאני בהריון או שמותר לי להסתיר את זה? אלו התשובות שקיבלתי: 1. מדוע חיכית כ"כ הרבה זמן? 2. בשלב זה כבר חובה עלייך להודיע על הריונך. וזה ההמשך של השאלות שעליהן לא נעניתי: 1) לא בדיוק חיכיתי. פשוט קיוויתי למצוא עבודה אחרת, אבל בכל זאת מעניין אותי לדעת מה החוק אומר על המקרה שלי? האם בדיעבד אני יכולה לבוא אליהם בדרישה שיחזירו אותי לעבודה, למרות הזמן שעבר? 2) האם עלי להודיע על הריוני כבר בזמן הראיון או שאני רשאית לעשות זאת רק לאחר חתימת החוזה? שוב תודה!

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה