דמי אבטלה לאחר חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

17/08/2009 | 10:10 | מאת: רוני

אני בחופשת לידה ... שהתארכה לכ- 5 חודשים. אינני מעוניינת לחזור למקום העבודה. הבנתי שפיצויים מגיעים לי. אך האם ניתן לחתום ולקבל דמי אבטלה מייד? או שיש צורך להמתין תקופה כלשהי- היות ומדובר בהתפטרות ולא בפיטורין?

שלום רב, אכן אם מתפטרים צריכים להמתין 90 ימי אכשרה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

18/08/2009 | 11:33 | מאת: שרית

שלום, גם אני עומדת לפני לידה רביעית ושוקלת להתפטר לאחר הלידה. מה הם 90 ימי הכשרה? האם אלו הימים של חופשת הלידה, או שבנוסף לחופשת הלידה אני צריכה להמתין עוד 3 חודשים עד שאוכל לקבל דמי אבטלה? האם לא קיים רצף? תודה

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה