הריון ועבודה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

05/08/2009 | 09:17 | מאת: הריונית, פעם שנייה

שלום רב, ברצוני לברר דבר מה, התקבלתי לעבודה לפני שבועיים ואני אמורה להתחיל לעבוד באמצע אוגוסט, במקביל להודעה ממקום עבודה שהתקבלתי קיבלתי את הבשורה המדהימה שאני בהריון. אני אמורה להתחיל עבודה בתור גננת באמצע אוגוסט, ואני ממש ממש בתחילת הריון (כרגע חודש שני) מצד אחד, אני מפחדת לומר זאת כיוון שזה ממש תחילת הריון, חוששת שאשאר ללא מקום עבודה, שלא יקחו אותי. מצד שני, זו עבודה חדשה, מקום כרגע לא יודע על הריוני, ורציתי לברר מה זכויותיי בנושא. אני מחויבת לומר במקום עבודה עכשיו על ההריון? לפני תחילת העבודה או שאוכל להמתין עם זאת? איזה זכויות יש לי, האם יכולים לפטר אותי לאחר מספר ימים/שבועות בגילוי הריוני?? אשמח אם תייעצו לי מה לעשות. תודה

שלום רב, את יכולה להמתין עד החודש החמישי להריונך, רק אז קמה החובה לספר למעסיקך על הריונך. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה