שעת הנקה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

02/08/2009 | 10:35 | מאת: עדי

רחל שלום, אני עומדת לסיים את חופשת הלידה, שוחחתי עם המנהלת הישירה שלי על שעת ההנקה, נאמר לי שאם אני רוצה לחזור לתפקידי עליי לוותר על שעת ההנקה, האם הדבר חוקי? והאם מותר לה להעביר אותי לתפקיד אחר שבו לא אקבל עמלות ובכך לפגוע בשכרי? בנוסף רציתי לשאול אם יש באפשרותי להאריך את חופשת הלידה בחודש נוסף עפ"י חוק, יש לציין שאני עובדת כשנה במקום עבודתי, תודה.

שלום רב, מה שהמנהלת שלך עשתה, זה לא חוקי. לענין הארכת חופשת הלידה, תוכלי להאריך אותה באישור המעסיקה שלך. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

05/08/2009 | 12:11 | מאת: עדי

תודה על התגובה, שאלה נוספת האם המעסיק יכול להחליט על דעת עצמו מתי לתת את שעת ההנקה בסוף היום או בתחילת היום? במקרה שלי במידה וכך הדבר- אגיע הביתה 18:00 בערב(כולל נסיעה חזור הביתה)מה שיקשה על הנקה ביום עבודה ארוך.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה