פיטורים בהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

29/07/2009 | 21:29 | מאת: אורי

שלום! אשתי עובדת בתקופה של כשנתיים במועצה אזורית כסייעת, כל תחילת שנת לימודים מחתימים אותה על חוזה מיוחד שתקופת ההעסקה שלה היא למשך שנת הלימודים דהיינו עד סוף יולי, ובחודש אוגוסט היא בחופש ללא תשלום, שולחים לה מכתב על סיום חוזה ההעסקה המיוחד, ושוב מחתימים אותה על חוזה מיוחד נוסף.כרגע היא בחופש (אוגוסט) וכנראה לא יחתם שוב חוזה מיוחד עקב קיצוצים במועצה, למרות שהאחראית אמרה שתנסה לשלב אותה בשנה הקרובה אך בתפקיד קשה וכנראה שלא מתאים לאישה בהריון, אשתי כרגע בחודש הרביעי. מספר שאלות: 1.אם אשתי חתמה על החוזה המיוחד שלא היתה בהריון ועכשיו היא כן, האם המועצה יכולה להפסיק את עבודתה (כמובן שלפי החוזה) ואין לאשתי זכות לדרוש להעסיק אותה כיוון שהיא בהריון. 2.אם התשובה לשאלה 1 היא שלילית דהיינו הם צריכים להמשיך להעסיק אותה, האם אשתי יכולה לדרוש להמשיך לעבוד באותה משרה שעבדה עד עכשיו , ושלא יעבירו אותה לעבודה קשה יותר שכרוכה בהמון נסיעות שזה כמעט בלתי אפשרי לאישה בהריון. 3.האם חוזה שהסתיים נחשב לפיטורים לענין זכאות לדמי אבטלה. אציין שאשתי נחשבת לעובדת שעתית , אם זה רלוונטי לתשובתך

שלום רב, על מנת לענות באופן מדוייק לשאלתך עליך לפנות לייעוץ משפטי פרטני כדי שעורך הדין יוכל לראות את חוזה ההעסקה הספציפי. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה