עזרה בהבנה וחישוב דמי לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

25/07/2009 | 23:45 | מאת: לולה

תאריך: 23:09 25.7.2009מאת: לולה נושא: זכאית לדמי לידה מלאים? שלום רב, עד נכון לסוף חודש יוני הועסקתי באותו מקום עבודה במשך כ8 שנים במשרה לפי שעות. בכל 10 חודשים פוטרתי ונלקחתי מחדש. השנה יצא לי לעבוד 11 חודש ברציפות,העסק החליט שאין לו מספיק רווחים ולכן מפסיק גם את החוזה עמי שהיה חתום עד לסוף אוגוסט 2009. כיום אני מובטלת מקווה שלא להרבה זמן.(חותמת בלישכה) במקביל אני עוברת טיפולי פריון. השאלה שלי היא כזאת: תאורטית, במידה ואני מתחילה לעבוד בתחילת ספטמבר הקרוב ואני בתחילת הריון,כלומר שהלידה המשוערת תגיע לפני תום העשרה חודשים בעבודה חדשה, האם אני אהיה זכאית לדמי לידה מלאים? פשוט לא ברור לי האם החודשים שעבדתי בעבר, עם הפסקה כל פעם של חודשיים פוגעת לי בחישוב של דמי לידה. האם היא נלקחת בחשבון? האם הרצף של החודשים קובע? האם הרצף באותו מקום העבודה בלבד קובע?(כלומר מתחילים לספור את חודשי העבודה כל פעם מחדש עם תחילת העסקה במקום חדש?) אם אני מקבלת דמי אבטלה כחודש וחצי חודשיים והרי אני משלמת בכל זאת ביטוח לאומי, זה לא נחשב? תודה מראש על תשובתך.

שלום רב, אנא פני למוסד לביטוח לאומי לבדיקת רצף זכויות ספציפי שלך כפי שמופיע במחשב של המוסד לביטוח לאומי. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה