הארכת חל"ת בהריון שני

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

24/10/2007 | 19:29 | מאת: מיכל

יש לי תינוקת בת שמונה חודשים ואני מעוניינת ללהיכנס שוב להריון כשימלאו לה שנה. באלו תנאים אהיה זכאית להארכת חופשת הלידה שלי כחל"ת? אני עובדת אצל אותו מעביד למעלה מארבע שנים, ובהריון הראשון חזרתי לעבודה אחרי שבעה חודשים. האם עלי לצבור עכשיו 24 חודשים נוספים כדי לקבל חל"ת של חצי שנה בהריון הבא או שהוותק נשמר לי?

על פי הבנתי, במקרה שלך עלייך לצבור 24 חודשים רצופים. שימי לב שעל פי חוק עבודת נשים סעיף 7(ד) עובדת שעבדה לפחות שנתיים ברציפות אצל מעבידה עד תחילת חופשת הלידה, רשאית לצאת לחופשה ללא תשלום שאורכה עד רבע מתקופת העבודה אצל אותו מעביד אך לא יותר משנה אחת, החל מתחילת השבוע השביעי שלאחר הלידה. בהצלחה, רחל שחר עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה