קיבלתי דמי לידה נמוכים מה עושים

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

19/07/2009 | 01:53 | מאת: רחלי

אני עובדת בבנק, עד היום כשילדתי חשב השכר הגיש את התביעה כמו שכתוב בתלוש המשכורת ברוטו לביטוח לאומי עם כל התוספות שניתנו באותם 3חודשים ,עכשיו הגיע חשבת שכר חדשה וילדתי והיא הגישה תביעה לביטוח לאומי לא כמו הסכומים בתלוש המשכורת אלא סכומים נמוכים הרבה יותר ,היא טוענת שלא כותבים בתביעת דמי לידה את התוספות שנתנו באותם חודשים וכתוצאה מכך קיבלתי דמי לידה פחותים ממה שקיבלתי לפני 9 שנים אחורה, כ.40% פחות מ3 התלושים האחרונים השאלה היא,מי צודק החשב הראשון, או החשבת החדשה ומה הכוונה שכתוב עפ"י מלוא שכרה בשלושת החודשים האחרונים שקדמו ליום הלידה?

שלום רב, העצה הפשוטה והטובה ביותר שלי היא לגשת לביטוח הלאומי עם תלושי השכר ביד. הם כבר יתנו תשובה סופית בעניין. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה