פיטורין בהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

14/07/2009 | 09:32 | מאת: שלומית

שלום רב, כשלושה שבועות לפני תאריך הלידה המתוכנן היתה לי שיחה עם המנהלת שלי ובה נאמרו דברים על כך שהיא לא מרוצה מהתפקוד שלי בעבודה ולכן בתום חופשת הלידה תעשה שיחה משותפת עם המנכ"לית וישקלו האם להמשיך להעסיק אותי בחברה. כמו כן נאמרו דברים נוספים שמרמזים בבירור על כך שכשאחזור מחופשת הלידה הם יפטרו אותי. כמו כן היא הודיעה לי שבעוד 3 ימים אני יוצאת לחופש של 12 יום (שאותם צברתי עד עתה) כדי שלא אוכל להאריך את חופשת הלידה על חשבון ימי החופש שנצברו ואמרה שהיא מניחה שאני אלד עד אז ולכן כבר לא אחזור עד חופשת הלידה. שאלתי היא: האם זה חוקי להגיד לי דברים כאלה בזמן הריון? האם זהו לא איום מובהק על פיטורין? האם אפשר לכפות עלי חופשה של 12 יום? תודה!

שלום רב, ממש לא חוקי אבל האם הקלטת אותה? האם את יכולה להקליט אותה, זה הכי חשוב!!! אם יש לך ראייה לכך חזרי אליי ונראה כיצד מקדמים את העניין לפתרון בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה