כניסה להריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

09/07/2009 | 15:48 | מאת: א.

לפי מה שהבנתי, על פי חוק עבודת נשים, אסור לפטר עובדת בהריון שעבדה מעל חצי שנה במקום העבודה, אלה בהיתר מאת משרד התמ"ת. איסור זה חל גם על פיטורי עובדת בהריון ,שעובדת בחוזה לזמן קצוב, ובתנאי שהחוזה היה למשך 12 חודשים לפחות או שהחוזה הוארך פעם נוספת. השאלה אם זה המצב שלי? אני עובדת במשרה זמנית כבר שנה, כעת מעבירים אותי למשרה זמנית נוספת במחלקה אחרת אצל אותו מעביד, האם זה נחשב שהחוזה הוארך? או שזה נחשב חוזה חדש? תודה רבה :-)

שלום רב, לצערי לא הבנתי את השאלה מה כתוב בחוזה? האם קיבלת חוזה חדש? בברכה, רחל שחר, עו"ד

11/07/2009 | 15:44 | מאת: א.

היי חתמתי חוזה לפני כשנה (קצוב בזמן), עקרונית החוזה שלי כבר הסתיים, אולם הודיעו לי בע"פ שאני יכולה להישאר עוד מספר חודשים (אלא אם תהיה לי עבודה חדשה כמובן). בינתיים ביקשתי לעבור לתפקיד אחר בתוך הארגון (גם הוא זמני) ולכן רק נשאר למלא טופס פנימי של מעבר בין מחלקות. לא קיבלתי חוזה חדש. לא חתמתי על חוזה חדש. אז אני בכל מקרה נמצאת בחוזה קצוב, האם התפקיד החדש נחשב שהחוזה שלי הוארך? או שזה נחשב חוזה חדש? אם זה חוזה חדש, אז אני כאילו עובדת חדשה, ונמחק לי הפז"ם של שנה. חשוב לי לדעת אם אני נכנסת להריון, אם יש לי זכויות כלשהן. מקווה שעכשיו יותר ברור. תודה רבה. א.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה