התפטרות בזמן הריון והתחלת מקום עבודה חדש

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

08/07/2009 | 17:16 | מאת: לילך

היי, החברה שאני עובדת בה נסגרת כבר כמה חודשים ארוכים ואני אמורה להתחיל לעבוד בחברה אחרת שמוכנה לקלוט אותי בשכר טוב יותר יחד עם עוד מס' עובדים מהחברה הנסגרת. בחברה הנסגרת בקשו ממני לכתוב מכתב התפטרות, לתת 30 יום הודעה מוקדמת ורק לאחר מכן או במהלך ימים אלו אקבל טיוטת חוזה ותנאים למקום העבודה החדש. 1. האם אני חשופה בתוקפה זו של ה-30 יום במידה וחתימת על חוזה חדש לא יוצאת לפועל- האם איבדתי את כל זכויותיי כאישה בהריון (אגב, אני כיום בעלת וותק של שנתיים) או שבכל מקרה שהוא החברה תפנה לפיטוריי לתמ"ת וכמה זמן תהליך כזה של פנייה לתמ"ת לוקח? 2. האם קיימת אפשרות, שבחוזה החדש יכניסו לי סעיף שמבטיח כי הם יודעים שהתקבלתי לעבודה בהריון בחודש חמישי וכי הם מבטיחים לספק לי את כל הזכויות המגיעות לאישה בהריון כולל קבלה לעבודה לאחר חופשת לידה... אלא אם.... ביצעתי פעולה בלתי חוקית.....? אני יודעת שהנושא מסובך, אך עד כמה שתוכלי לעזור לי אני אשמח. תודה רבה, לילך

שלום רב, אכן נושא מורכב ומסובך מדי ואיני רוצה לפגוע בזכויותייך על ידי מתן ייעוץ לא נכון. קודם כל לא הבנתי את העובדות לאשורן. את יכולה ליצור עימי קשר. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה