פניה לתמ"ת להיתר פיטורים

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

08/07/2009 | 10:34 | מאת: אור

אני עובדת בחברה כשנתיים וחצי - מעסיקי פנה אלי בבקשה לצמצום משרתי ולא הסכמתי ועל כן הוא החליט לפטר אותי- הייתי בהריון אך לא אמרתי למעסיק. כשבוע לאחר מכן נוכחתי לדעת שיש לי זכויות אמרתי לו שאני בהריון ועל כן הפיטורים מבוטלים ואין הוא יכול לגעת לי במשרה. במשך החודשיים שלאחר מכן נעשו צמצומים ופיטורים בחברה. עקב כך הוסבר לי שלא תהיה ברירה וכל אחד מהצוות שנאר יצטרך לקבל על עצמו את התפקידים של האנשים שפוטר -ועלי לקחת את תפקיד עובדת כ"א שפוטרה. לא הסכמתי כי אני לא חושבת שבגלל ההריון שלי ובגלל שאי אפשר לפטר אותי אני צריכה לשבת ולקחת על עצמי עוד משרה בלי מינימום תמורה.כשבועיים לאחר מכן קבלתי מכתב זימון מהתמ"ת שהמעסיק שלי מבקש היתר לפיטורים שלי מסיבת הצמצומים שנעשים במקום. ידוע לי וברור לי שהוא מתכוון להביא מישהי אחרת במקומי שתסכים לכל התפקידים שינתנו לה מראש. יש לי זימון בשבוע הבא במשרדי התמ"ת. רציתי לדעת מה הם הסיכויים שלי? והאם התמ"ת בדרך מאשר היתרים עקב צמצומים?

שלום רב, בתמ"ת מאשרים פיטורין עקב צמצוצמים אולם יש צורך להוכיח שזה לא בשל הריונך. אל תוותרי, תגשי לשימוע ונסי להוכיח שהכל בגלל שאינך רוצה לעבוד שעות נוספות בשל הריונך. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה