דמי לידה שכירה ועצמאית

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

07/07/2009 | 15:16 | מאת: יעל

שלום. אני שכירה כשלוש שנים ועצמאית כ-3 חודשים. ילדתי לפני חודש והגשתי בקשה לדמי לידה רק על פי הנתונים כשכירה. האם מותר לי להמשיך לעבוד כעצמאית בחופשת הלידה? אם לא האם אני חייבת להוציא תלוש משכורת לעובד או שמישהו מהמשפחה יכול להפעיל את העסק ללא תשלום וללא תלוש משכורת?

שלום רב, שאלה מורכבת בשל העובדה שכל נושא העצמאיות בביטוח הלאומי מעורפל ואינו נהיר דיו לטעמי. אני מציעה, בשבילך, שפשוט תשבי עם פקידה של הביטוח הלאומי ותקבלי ממנה תשובות ספציפיות. אשמח אם תשתפי אותי בתשובות שלה אפילו תיצרי איתי קשר לעדכן אותי טלפונית. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה