שאלה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

24/10/2007 | 11:15 | מאת: שמי

שלום רב אני מורה - לקראת לידה. בשנת הלימודים הקודמת ניסה בית הספר לפטר אותי אך התמת סירב. מנהל בית הספר - לאור מאבקי בשנה שעברה - אינו מדבר עימי ואף הבטיח לי בשיחה ביננו שיפטר אותי בסוף השנה הנוכחית (אני אמורה לחזור מחופשת הלידה בבתחילת מרץ וניתן לפטר מורה עד סוף מאי, כמו כן אין לי קביעות). יש לציין כי אין לו סיבה לפטר אותי משום שמספר השעות לא מצטמצם ועובדה היא שהתמת שבחן את רצונו לפטר אותי בשנה שחלפה (המנהל טען שאין לו שעות) סירב. ברצוני להגן על עצמי מפני פיטורים בסוף השנה - כיצד אני עושה זאת ? ביכולתי לקחת חל"ת עד ספטמבר 08 ואז הבנתי שחייבים לקבל אותי ל - 60 יום באותם תנאי עבודה כפי שאני עובדת היום ? האם נכון הדבר? תודה

משאלתך עולה שהרקע לניסיון לפטרך אינו אי שביעות רצון מתפקודך אלא על רקע אפלייה הורית. אם אכן הוא הדבר וסיבה שבגינה רוצה המנהל לפטרך הינה היותך הורה אזי הוא לא יכול לפטרך!!! אספי ראיות ככל הניתן. הכי חשוב זה להקליט שיחות. זו ראיה חותכת ברורה וחד משמעית. אם יש לך ראיות על אפליה על רק היותך הורה מכאן דרכך לביהמ"ש סלולה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

01/11/2007 | 08:28 | מאת: שמי

שלום רב ראשית תודה על תשובתך. שנית, האם נכון שלאחר החל"ת חייבים לקבל אותי ל60 יום לאותו תפקיד ואותו מספר שעות? תודה

נכון מאוד.

07/11/2007 | 22:06 | מאת: שמי

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה