סיום חוזה העסקה חודשיים לפני הלידה. לחתום אבטלה?

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

04/07/2009 | 12:49 | מאת: הדס

שלום, החודש סיימתי שנת סטז' ברפואה (כך שעבדתי רצוף במשך 12 חודשים ואני זכאית לדמי אבטלה). האם כדאי לי לחתום אבטלה עד הלידה? משיחה עם נציגת ביטוח לאומי לא הצלחתי להבין האם חישוב דמי הלידה שעקרונית מחושבים על פי 3 חודשים אחרונים, יחושבו גם על פי דמי האבטלה (שהם נמוכים משמעותית ממשכורתי שכללה משרות רבות). האם אולי כדאי לי לא לחתום בכלל לבקש את דמי הלידה מוקדם? והאם המקרה זה אני עדיין רשאית לתבוע דמי אבטלה בתום 3 החודשים (במידה וארצה להתחיל לעבוד חצי שנה אחרי הלידה)? תודה מראש

שלום רב, אנא פני בעניין זה לקבלת תשובה ספציפית מהביטוח הלאומי. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה