חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

03/07/2009 | 22:36 | מאת: מולי

ברצוני לשאול אני עובדת במקום עבודתי 16 חודשים נמצאת כרגע בחודש שביעי להריון אני ארצה לצאת לחופשת לידה 3 שבועות לפני התאריך המשוער איך ניתן לעשות זאת מבלי לפגוע בחופשת הלידה במידה וברצוני לשמור על זכאות של 12 שבועות מלאים לאחר הלידה? 2. מה הם דמי לידה? ואיך מחשבים אותם? והאם מחשבים את החודש האחרון שלפני הלידה שהרי אנני מתכוונת לעבוד בו אזי משכורתי תהיה נמוכה בחודש זה? 3.מי משלם עבור חופשת הלידה המעביד או ביטוח לאומי? אודה לתשובה

שלום רב, 1. במקרה הזה תצטרכי לצאת פשוט לחופש שכן לא ניתן להאריך באופן "מלאכותי" את חופשת הלידה על ידי יציאה לחופשת לידה מוקדמת. 2. דמי לידה מחושבים על פי ממוצע 3 משכורות אחרונות. 3. הביטוח הלאומי מעביר אלייך את דמי הלידה על פי פרטי חשבון שאת נותנת ביום הגשת התביעה. בהצלחה ולידה קלה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה