האם מותר להתפטר בתקופת חל"ת

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

02/07/2009 | 23:04 | מאת: אורנית

שלום רב, אני אמא לשניים את ילדי השני ילדתי לפני כשלושה חודשיים, והנני מסיימת חופשת לידה, אישרו לי מהעבודה חל"ת לחודשיים, והחלטתי להתפטר ולא לחזור לעבודה, אלה למצוא עבודה עם פחות שעות על מנת שיהיה לי יותר זמן לגדל את הילדים,( אציין שמקום העבודה אינו מוכן לקצץ לי קצת בשעות), 1. לפי החוק אני יודעת שצריך להודיע 30 יום מראש על התפטרות, האם אני יכולה להודיע על חשבון התקופה של החל"ת 2. האם מותר לי כבר להתחיל לעבוד במידה ואמצא בזמן הקרוב עבודה, לפי הבדיקה שלי היה מצויין שאפשר בזמן חל"ת לעבוד בעבודה אחרת 3. הבנתי שאני זכאית לפיצויים, במידה ואני מתפטרת על מנת להתאים את העבודה שלי לגידול הילדים תודה רבה מחכה בקוצר רוח לתשובתכם

שלום רב אורנית, אכן מגיעים לך פיצויים וכל זאת אם טרם חלפו תשעה חודשים ממועד הלידה. עלייך לתת 30 ימי הודעה מוקדמת למעסיק, והשאלה היא מתי את היית אמורה לחזור מהחל"ת? בברכה, רחל שחר, עו"ד

03/07/2009 | 08:34 | מאת: אורנית

לעו"ד רחל שחר תודה רב על התשובה המהירה בהתייחסותך לשאלתי, אני אמורה לחזור מהחל"ת רק בתחילת חודש ספטמבר, חופשת הלידה שלי אמורה להסתיים בסוף יוני וביקשתי ואישרו לי חל"ת לחודשיים עד תחילת ספטמבר, כמו כן הייתי שמחה לדעת האם בתקופה זאת של החל"ת אני יכולה לתת כבר את ההתראה של ה 30 יום, ובמידה ואני מוצאת עבודה בזמן הקרוב האם אני יכולה כבר להתחיל לעבוד? בכלל האם לפי החוק מותר לעבוד בתקופת החל"ת?? תודה רבה על התייחסותך המהירה אורנית

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה