הריון ופיטורין

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

30/06/2009 | 23:32 | מאת: א.

שלום, אני בטוחה שענית על המון שאלות כאלה ובכל זאת: אני עובדת תחת חוזה שהתסיים לפני מספר חודשים, למרות זאת החליטו להמשיך לי את החוזה עוד מספר חודשים, בינתיים כמובן אני מחפשת עבודה חדשה. האם יכולים עדיין לפטר אותי? אמנם הודיעו לי בעל פה אבל, אני עדיין שם... אני גם שם יותר מחצי שנה תודה :-)

שלום רב, אכן עניתי אבל תמיד שמחה לענות שנית. לא יכולים לפטר אותך. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

09/07/2009 | 15:34 | מאת: א.

לפי מה שהבנתי, על פי חוק עבודת נשים, אסור לפטר עובדת בהריון שעבדה מעל חצי שנה במקום העבודה, אלה בהיתר מאת משרד התמ"ת. איסור זה חל גם על פיטורי עובדת בהריון ,שעובדת בחוזה לזמן קצוב, ובתנאי שהחוזה היה למשך 12 חודשים לפחות או שהחוזה הוארך פעם נוספת. השאלה אם זה המצב שלי? אני עובדת במשרה זמנית כבר שנה, כעת מעבירים אותי למשרה זמנית נוספת במחלקה אחרת אצל אותו מעביד, האם זה נחשב שהחוזה הוארך? או שזה נחשב חוזה חדש? תודה רבה :-)

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה