הרעת תנאים בהריון - ד ח ו ף !!!

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

30/06/2009 | 10:48 | מאת: צופי

שלום רב, אני בשבוע ה-15 להריון. יש לי צבירה של 12 ימי חופשה כאשר את חלקם תכננתי לקחת בסוף חודש אוגוסט כאשר בני בן ה-3 יסיים גן וקיטנה. אני עובדת במקום עבודתי מעל ל-6 שנים. יחסי עובד ומעביד תקינים. מאז ומעולם עבדתי 5.5 ימי עבודה בשבוע. כעת, עקב המצב הכלכלי, המעסיק שלי החליט שהוא רוצה לסגור את המשרד בימי ראשון, בהתחלה בחודשים יולי אוגוסט ונראה מה יהיה (כדבריו) מאחר ובאמת חדר העסקאות אינו פעיל בימי ראשון. אני מאז ומעולם עבדתי בימי ראשון. המעסיק שלי מעוניין לסגור את המשרד לכלל העובדים ואני ביניהם (אנו בסה"כ כ-12 עובדים במשרד כאשר ארבעה מהם גם כך לא עובדים בימי ראשון). שאלתי היא האם ניתן לצמצם את היקף המשרה שלי תוך פגיעה ביתרת ימי החופשה שצברתי לשם שימוש מוצדק (בעיני). אינני מסכימה לפגיעה בתנאי העסקתי במיוחד כאשר אני בהריון. השינוי שהוא רוצה לבצע יהיה החל מיום א הקרוב (5 ביולי). איך עליי לפתור את הבעיה אליה נקלעתי בצורה החכמה ביותר. אודה לתגובתכם המהירה. צופי

שלום רב, אכן בעיה מורכבץ ודורשת פתרון יצירתי. מציעה כי תפני לייעוץ ספציפ. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה