סגירת חברה ופיטורין בחל"ת

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

29/06/2009 | 16:03 | מאת: שיר

שלום רב, החברה בה עבדתי לפני הלידה כשנתיים נסגרת. הודעתי למעסיק לפני כן כי ברצוני לצאת לחל"ת ושאעדכן אותו כשאוכל לחזור. לפני כשבוע שזה כחודש לאחר שהסתיימה הח.לידה שלי התקשרתי להודיע למעסיק כי ברצוני לחזור והוא הודיע לי כי החברה נסגרת.. "מה לא ידעת?" שאלותיי הן: 1. האם צריך לתת לי תשלום בגין הוד' מוקדמת? ואם כן כמה ימים מגיעים לי? 2. האם אני זכאית לקבל גם את 45 הימים שבהן אסור לו לפטר אותי לאחר חל"ת? אשמח לדעת מהן בפירוט זכויותיי במקרה זה ועד מתי אמור לתת לי אותם. (דרך אגב אני בסה"כ 4 חודשים לאחר לידה) תודה רבה מראש

שלום רב, מקרה מוזר. פני בעניין זה למחלקת אכיפה בתמ"ת ועדכני אותם במקרה. עדכני גם אותי מה הם עשו. אם את צריכה אני בסלולרי. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה