צמצום משרה לאחר לידה/הרעה בתנאים

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

28/06/2009 | 23:22 | מאת: גלי

אני עובדת כ 7 שנים משכורתי מורכבת ממשכורת בסיס + עמלות כשמרכיב העמלות הוא המרכיב העיקרי בשכר, למחלקת מכירות נעשה לפני כ שנה הרעת תנאים והורדו האחוזים (כל אחד על בסיס שונה)מכיוון שהיתי בהריון לא הרעו לי את התנאים. כעת עלי לחזור לאחר חופשת לידה והמעסיק רוצה לפגוע ולהוריד לי את היקף האחוזים של העמלות, האם זה חוקי? אם אני לא מסכימה האם אני אקבל פיצויי פיטורים ואוכל לחתום בלישכה.יש לציין כי אני אם חד הורית וחישוב דמי הלידה מביטוח לאומינעשה על פי ממוצע של המשכורות כולל העמלות. אם אני חוזרת בתנאים החדשים האם חישוב פיצויי פיטורין יעשה 7 שנים לפי היקף המשרה הישנה ומהמשרה החדשה חישוב שונה?

שלום רב, למשך 60 ימים מחזרתך מחופשת לידה למעסיק אסור לעשות כל שינוי במשרתך. לאחר מכן הוא יכול. אם את מתפטרת, תוך תשעה חודשים מהלידה, לרגל טיפול בילד, את זכאית לפיצויי פיטורין אשר יחושבו לפי משכורתך האחרונה אשר היתה לפני היציאה לחופשת הלידה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה