העדרות לצורת בדיקות בהריון-

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

28/06/2009 | 12:14 | מאת: לילי

שלום, אני יודעת שמגיע לי בהריון (אני באמצע חודש 7) להעדר לצורך בדיקות עד 40 שעות כי אני עובדת משרה מלאה. ביצעתי בדיקות שלאחריהן הרגשתי לא טוב והייתי יומיים בבית במנוחה. אני רוצה שהימים ירדו לי מה- 40 שעות שמגיעות לי ולא מימי המחלה. בקופ"ח נתנו לי אישור רק על הזמן בפועל בו הייתי שם והרופאה נתנה לי אישור מחלה רגיל. האם ישנה חובת הצגת אישור למעסיק ? האם ניתן ללא אישור לבקש שיורידו לי משעות הבדיקות המגיעות לי ? מה ניתן לעשות ? תודה

שלום רב, מחלה לאחר בדיקות אינה נחשבת, לצערי, כחלק מ"סל הבדיקות". זמן הבדיקות המוקצה הינו ממש לשם אותן שעות בהן היית בבדיקה. יחד עם זאת, לא כל המעסיקים מבקשים אישורים אז נסי להסביר זאת בצורה יפה במקום העבודה ויש לקוות כי המעסיק יגלה הבנה. להמשך הריון קל ומוצלח, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

13/12/2009 | 15:52 | מאת: מירה

צהריים טובים השאלה שלי: במידה ונשארות לי 35 שעות בדיקה אשר טרם ניצלתי לפני היציאה לחופשת הלידה, האם ניתן לפרוס אותם לימים שלמים (לדוגמא : אם אני עובדת משרה של 7 שעות עבודה, 35/7=5 ימים שלמים), האם ניתן לעשות זאת?

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה